Biltse Sport Federatie

Sport gebruikers van de Vierstee te Maartensdijk
Betreft: Nieuwbouw plannen
Datum: 23 januari 2012

Geacht bestuur,

Naar aanleiding van de informatie die wij samen met u van de gemeente te horen hebben gekregen op 18 januari jl. betreffende de vervangende nieuwbouw van de Vierstee in Maartensdijk benaderen wij u.

Uit deze informatie bijeenkomst kwam naar voren dat er een particuliere partij is die geïnteresseerd is om de nieuwbouw te gaan realiseren en te gaan exploiteren (winstgevend maken). De firma G. van Alem schoonmaak-  en bedrijfsdiensten is samen met financiers en de aannemer die de Kees Boekenhal gebouwd heeft, aan het onderzoeken of realisatie en exploitatie mogelijk is.
Dit betekent voor uw vereniging dat u, als de plannen door gaan, niet meer te maken heeft met de gemeente waar u ruimte van huurt, maar met een commerciële exploitant.

Op de bijeenkomst van 18 januari 2012 is voorgesteld om zoveel mogelijk als gebruikers op sportgebied gezamenlijk te gaan optreden. Dit kan van belang zijn met betrekking tot de inrichting bv. speciale wensen die uw vereniging heeft  of wensen die voorgesteld worden door uw sportbond, vallend buiten de NOC/NSF eisen voor uw sport.
Ook de huur contracten die gesloten gaan worden en de prijsafspraken zijn een onderwerp.

De gemeente kan en mag die onderhandelingen niet voeren en kan u daarbij ook niet ondersteunen.
De onafhankelijke Biltse Sport Federatie (BSF) kan uw belangen wel behartigen in dit project. Uw vereniging is wellicht lid van de BSF en dan kunnen wij ons voorstellen dat dit iets is wat u van uw lidmaatschap verwacht.
De behartiging van uw belangen zal o.a. bestaan uit onderhandelen met de commerciële partij namens u, maar ook juridische bijstand bij het opstellen van de contracten. Daarnaast kunnen wij ons voorstellen dat u als vereniging speciale wensen heeft.

Wat wij allereerst willen weten is of uw vereniging wil worden vertegenwoordigd door de BSF in dit project of dat u zelfstandig wil gaan onderhandelen.

Met de sportverenigingen die voor dit voorstel voelen gaan wij op korte termijn een bijeenkomst beleggen om verder te praten en al gezamenlijke afspraken te maken. Na deze bijeenkomst komt er een definitieve beslissing of de BSF uw vertegenwoordiger wordt.

Kunt u ons voor 15 februari 2012 laten weten of uw vereniging met de BSF verder wil praten over dit project of dat u uw eigen weg gaat?

Met vriendelijk groet
Namens de BSF


Marius van den Bosch
Postbus 143
3720 AC Bilthoven

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.bsfnet.nl