Biltse Sport Federatie


Beste barvrijwilliger,

Allereerst willen we je bedanken dat je tijd wil steken in het draaien van bardiensten voor je club. Door jouw inzet kunnen mensen na het sporten gezellig met elkaar genieten van een drankje en een hapje. Hartstikke goed en belangrijk werk!

Het schenken van alcohol brengt grote verantwoordelijkheid met zich mee. Zo is het van groot belang dat jongeren onder de 18 jaar absoluut geen alcohol kunnen verkrijgen in de sportkantine. Daarnaast willen we alcoholmisbruik en rijden onder invloed voorkomen. Om jullie te helpen op een goede manier met deze verantwoordelijkheid om te gaan hebben wij deze website ontwikkeld in samenwerking met de sportbonden.

De teksten en filmpjes op deze website stellen jullie in staat om straks op een verantwoorde manier alcohol te kunnen schenken in jullie kantine of clubhuis. Wanneer je de teksten en filmpjes hebt gezien en gelezen ben je in staat om de test te maken waarmee je een gekwalificeerde barvrijwilliger wordt en je bardienst mag draaien op tijdstippen dat er alcohol wordt geschonken.

We wensen jullie veel succes bij het maken van de test en veel plezier bij het draaien van jullie bardiensten!

Met sportieve groet,

NOC*NSF en sportbonden

Klik hier voor de website hier kan o.a. het certificaat worden behaald.


Colofon


Deze instructie verantwoord alcohol schenken is door NOC*NSF in samenwerking met een werkgroep van sportbonden ontwikkeld. Doel van de instructie is om barvrijwilligers kennis bij te brengen over het verantwoord schenken van alcohol en deze te toetsen middels een test.

Bij het samenstellen en redigeren is de groots mogelijke zorgvuldigheid betracht. Voor de gevolgen van activiteiten die worden ondernomen of nagelaten op basis van deze instructie zijn de samenstellers niet aansprakelijk.

Projectcoördinatie
Emiel Krijt

Contactgegevens
NOC*NSF
Postbus 302
6800 AH Arnhem

Inhoudelijk projectteam

  • Marjan Heinen KNVB
  • Chantal Mies KNHB
  • Frank Jibben Watersportverbond
  • Sjef van Roovert KNHS
  • Arthur van der Hoeff KNLTB
  • Jan-Tonny Visser KNKV

Dit project is financieel mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van VWS

Copyright NOC*NSF