Biltse Sport Federatie

Beste contactpersoon,

Na de winterstop zijn veel sportverenigingen weer fris van start gegaan in 2017. Trainingen en wedstrijden beginnen en de sportkantine is weer geopend. Sportverenigingen en andere paracommerciële instellingen met een kantine in eigen beheer hebben te maken met de Drank- en Horecawet. Op de momenten dat alcohol wordt geschonken in jouw sportkantine is het verplicht dat er barvrijwilligers aanwezig zijn die de ‘Instructie Verantwoord Alcoholschenken’ hebben gevolgd. Om de barvrijwilligers ook in 2017 direct goed op weg te helpen, verzorgt Sportservice provincie Utrecht op dinsdag 28 februari een ‘Instructie Verantwoord Alcoholschenken’.

Praktijksituaties

De avond wordt verzorgd door een instructeur Verantwoord Alcoholschenken. Aan bod komen de wijzigingen van de Drank- en Horecawet en de effecten van het drinken van alcohol. Natuurlijk staan ook lastige praktijksituaties op het programma waarin barvrijwilligers voor een moeilijk dilemma staan: ‘Schenk je wel of niet?’.

IVA-certificaat

De barvrijwilligers van jouw organisatie die de instructie hebben gevolgd, ontvangen het IVA-certificaat als bewijs. Als de organisatie wordt gecontroleerd door een bijzonder opsporingsambtenaar dien je als club deze IVA-certificaten te kunnen overleggen.

Informatie

Wanneer:         Dinsdag 28 februari

Tijd:                 19.30 tot 21.00 uur

Locatie:            Sportservice provincie Utrecht, van Renesselaan 32a, Zeist

Kosten:            € 15,00 per deelnemer. Jouw organisatie ontvangt na afloop een factuur op basis van het aantal opgeleide vrijwilligers.

AANMELDEN

De instructie gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen. Uiterlijk woensdag 22 februari 2017 wordt u hierover geïnformeerd.

Vragen?

Met vragen over deze instructie kun je contact opnemen met Maarten Punt van Sportservice provincie Utrecht via 06-47958767 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Met vriendelijke groeten,

Maarten Punt

Projectmedewerker Verenigingsadvisering

Sportservice provincie Utrecht

023-2055204

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoekadres:

Van Renesselaan 32a

3703 AJ Zeist