De winnaars bij het Biltse Sportgala op vrijdag 3 februari 2012 zijn geworden:

Sporttalent: De 16-jarige Nerida Drewes (waterpolo)
Sportvrouw: Eva Voortman (softbal)
Sportman: Johan de Gier (Jiu Jitsu)
Sportploeg: Voordaan dames 1


Drewes is waterpolospeelster bij hoofdklasser Brandenburg bij Jong Oranje. De jury had bij deze categorie, waarin totaal 8 jonge sporters waren voorgedragen, een pittige keuze te maken, want Drewes liet Luc Reij, nationaal kampioen op de horden bij de C-jeugd, en Bas de Jong, topshorttracker en –korfballer achter zich.

Softbalster Eva Voortman van Centrals, en eerste pitcher van Jong Oranje, won de prijs bij de vrouwen. Voortman was niet aanwezig bij het Sportgala. Ze speelt momenteel in de Verenigde Staten. Via een internetverbinding was er toch contact met haar. Hockeyster Carlien Dirkse van den Heuvel van SCHC en Nadia van Beerschoten (voetbal) waren de andere twee genomineerden.

Johan de Gier uit Maartensdijk werd voor het tweede achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot Sportman van het jaar, door een gouden en bronzen plak bij het WK Jiu Jitsu in Cali. De Gier was er maar even, want hij had vrijdagavond nog hard getraind omdat hij zaterdag alweer aan het NK meedeed. Hij versloeg triatleet Harry Sikkema en karateka Koen Brink.

De Bilt kent nogal wat goede sportteams, maar volgens de jury stak daar in 2011 er één bovenuit: het hockeyteam van Voordaan dames 1, dat naar de Overgangsklasse promoveerde. NOVA 1 (promotie naar de 2e klasse korfbal op het veld en in de zaal) kreeg een eervolle vermelding, evenals de waterpoloërs van Brandenburg die promotie naar de hoofdklasse bewerkstelligden.

De ereprijs 'mystery guest' ging naar Eef Hoefakkers. Deze prijs is voor iemand uit de Biltse sportwereld die zich op een bijzondere wijze heeft ingezet voor de sporters. Eef Hoefakker is ruim 65 jaar als vrijwilligster bij CSV Fraternitas actief. Ze was 25 jaar penningmeester.